MOMS – Instagram posts


De natuur is tot de meest bijzondere zaken in staat, maar doorslapende baby’s in tijden dat je het het hardst nodig hebt…dat ontbreekt er wat mij betreft nog aan.
Ik vraag me regelmatig af wat zo’n eerste jaar na een zwangerschap en bevalling met je doet. Nog even los van het hele ontzwangeren. Vroeger voelde ik het al flink als ik een nacht minder dan 7 uur achter elkaar sliep. Nooit gedacht dat je het ook vol zou houden als je een jaar lang zo slecht slaapt. ? Maar wat zijn nou de effecten van chronisch slaapgebrek? We weten allemaal hoe het voelt, maar er is eigenlijk nog maar weinig onderzoek naar gedaan. Wat weten we wel?
We worden er dik, vergeetachtig en impulsief van ? Dat juist dat ontzettend onfortuinlijk is voor ons moeders, behoeft geen betoog.
Slaapgebrek verstoort onder andere het serotoninesysteem en dit wordt in verband gebracht met stress en depressie. Niet de leukste berichten. Goed voor jezelf zorgen is dan ook echt net zo belangrijk als het zorgen voor die kleine mooie mensjes.

Foto: @mommy.of.a.bunch ?

Tagged , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *